Je auto APK keuren bij een erkende autogarage in Zoetermeer

De algemene periodieke keuring is door de overheid ingesteld om de veiligheid in het verkeer te kunnen verbeteren en het milieu te beschermen. Deze wet is sinds 1994 opgenomen in de wegenverkeerswet, iedere burger die in bezit van auto is moet aan deze regelgeving voldoen. Daarom zijn alle eigenaren van  personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s verplicht om jaarlijks de apk keuring te laten doen, voor nieuwere auto’s gelden andere regels. Alle auto’s worden gecontroleerd aan de hand van eisen die door het RDW ingesteld zijn. Het gaat hierbij niet om schade aan de buitenkant maar er wordt bijvoorbeeld gekeken of de remmen nog op de juiste manier werken. Laat daarom uw auto jaarlijks keuren bij een erkend autobedrijf Zoetermeer.

Apk keuring in Nederland

In Nederland wordt de jaarlijkse keuring een APK genoemd maar deze keuring geld niet alleen voor Nederland maar door heel Europa. Zoals we eerder aangegeven hebben gelden er bij nieuwe auto’s andere regels dan bij de oudere auto’s. Gewoonlijks moeten alle auto’s een jaarlijkse keuring ondergaan. Nieuwe benzine auto’s moeten na vier jaar na aankoop pas gekeurd worden. Daarna twee keer een APK keuring in Zoetermeer om de twee jaar. Na deze acht jaar moeten ook deze auto’s jaarlijks gekeurd worden. Nieuwe elektrische en diesel auto’s moeten na drie jaar na aankoop direct een jaarlijkse keuring ondergaan. Daarnaast hebben we nog auto’s die ouder zijn dan 30 jaar deze moeten om de twee jaar gekeurd worden. Zoals u merkt komen er heel veel regels bij de Apk keuring kijken. Om u hier een handje bij te helpen ontvangt u van het RDW een brief als de auto gekeurd moet worden. Daarnaast kan autobedrijf Zoetermeer u hier mee helpen, als u een keer een APK keuring in Zoetermeer heeft gedaan krijgt u weer een notificatie als de apk keuring er weer aan zit te komen.

Eisen en regels bij een APK in Zoetermeer

Zoals u heeft kunnen lezen moet een Apk keuring regelmatig uitgevoerd worden, je komt hier niet onderuit tenzij de auto is geschorst. U Ontvangt van het RDW of van een erkend autobedrijf in Zoetermeer een brief met de uiterste datum voor een apk in Zoetermeer. Als de auto voor deze datum niet goedgekeurd is ontvangt u een boete. Daarnaast mag de auto nog twee maanden aan de openbare weg geparkeerd zijn maar mag u er niet meer mee rijden. Is de auto in deze periode nog steeds niet gekeurd? Dan mag de auto niet meer zichtbaar zijn en moet deze op een privé terrein geparkeerd worden. Als u daarna gebruik wil maken van uw auto moet u eerst naar een erkende garage om de APK keuring in Zoetermeer uit te laten voeren, dit moet bij de dichtstbijzijnde autogarage. Tijdens de keuring bij autobedrijf Zoetermeer wordt er rekening gehouden met de verlichting, banden, remmen, besturing en de spiegels. Naast deze onderdelen zijn er nog een paar zaken waar naar gekeken wordt bij een Apk keuring in Zoetermeer. Bij de erkende vak garage beheersen de monteurs hier voldoende kennis over om ervoor te zorgen dat uw auto weer veilig de weg om mag.

Autobedrijf Zoetermeer, apk zoetermeer, apk keuring zoetermeer